В Благоевград представиха книгата «Химните на Орфей» на Александър Фол

В Благоевград представиха книгата «Химните на Орфей» на Александър Фол

В Регионален исторически музей - Благоевград, съвместно с издателска къща „Гутенберг“ и Сдружение „Нова България“ , в рамките на семинар „Културата на древна Тракия“при голям интерес на благоевградчани, бе  представена книгата „Химните на Орфей“ на Александър Фол.  В зала „Античност” при музея в Областния център лектори бяха Проф. Валерия Фол и д-р Анатолий Кънев, като водещ  бе д-р по археология Денис Исаев, който представи и домакините от РИМ Благоевград.

За доброто настроение и за по-лесното навлизане в живота на античността бе и музиката на Доц. д-р Георги Арнаудов, която е възстановка мелодии от древния свят. Гостите на това културно събитие можеха да си закупят от специален щанд книги писани от Александър Фол.

С чаша бяло вино в ръка, присъстващите се потопиха в разказа на лекторите, които говориха за 87-те оригинални химни на Орфей и тяхната история на запазване до днешни дни.  Химните представляват молитви-призовавания към богове и обожествени космически сили. Те са били открити в Константинопол, 30 години преди падането му под османска власт.

Лекцията завърши с беседа и отговори на въпроси задавани от любопитната публика към гостите от София.

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини