Пак ще ни спасяват от поредния смъртоносен вирус. С нашите пари

Пак ще ни спасяват от поредния смъртоносен вирус. С нашите пари
Източник: Източник: Thinkstock/Guliver

Почва да ми писва. На маймуни ни направиха с тези вируси и поредната микроскопична гад Зика! Тъкмо се чудех защо закъсняват с поредния вирус за сезона, който ще ни изтреби до крак, ако разбира се, преди това не си купим съответната ваксина.

И ето от Южна Америка в края на миналата 2015 година започнаха да идват тревожни новини! Еквадор, Венецуела, Бразилия и други започнаха да наддават жални викове, че са нападнати от Тигровия комар/ между другото в Благоевградска област имаме солидни запаси от него/, който е приносител на вируса Зика.

Е, от този вирус никой не умира, но е възможно той да е виновен за „епидемията” от микроцефалия при новородените бебета в един от бразилските щати. Възможно е обаче и да не е виновен…На кой обаче му пука за това?! Американски учени съобщиха, че ваксината за Зика ще бъде изпитана на хора през август тази година и към октомври-ноември тя ще бъде готова за продажба. Продажба! Това е важната дума в целия този вирусов трилар. Как обаче започна всичко това? Общественото мнение почнаха да го манипулират в края на миналата година, като пуснаха из медиите мнението на „специалисти”, че вирусната треска в Бразилия е възможно да е свързана с микроцефалията там. Някъде около 10 януари медиите почнаха усилено да информират ежедневно за „увеличаване” числото на родените с това заболяване. Създаде се усещането ,че Южна Америка поголовно денонощно започва да се изражда.

После показаха статистика за 3800 случая на това заболяване на 2,2 милиона раждания за Бразилия през 2015 година, ама никой не го чу. Някой пусна, а останалите медии почнаха да тиражират как министърът на Еквадорското здравеопазване като че ли призовал да не се ражда докато не мине „епидемията”.

Едва ли е казано подобно нещо, но филмът на ужаса, който се прожектираше, имаше нужда и от това. Почнаха съобщения как Зика започва да пътува безплатно по самолетните линии и вече се е настанил в някои европейски страни и САЩ…

Спомняте ли си птичия грип, а ТОРС или свинския грип?! Ами извадената наскоро от скрина за стари лакардии Ебола или Атипичната пневмония, която щеше да ни очисти съвсем?

Има обаче надежда! Транснационалните фармацевтични компании бдят и ще измислят ваксини, които на свой ред ще бъдат закупени от правителствата на заплашените държави и ние ще бъдем спасени! За пореден път…Е, с нашите пари, де.

 

Коментари

  1. Гъц
    Хехехехехехе
  2. Докторът
    За да бъде носител на вируса ,Тигровия комар би трябвало да \"пие\" заразена кръв от някакво животно ,което живее в топла Южна Америка. Това животно не живее у нас за да се получи този кръг. Това удобно се забравя от СЗО/Световната Здравна Организация/....

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини