Паднали клони на дървета и наводнени мазета след дъжда в Благоевград

Паднали клони на дървета и наводнени мазета след дъжда в Благоевград
Снимки: ИлинденПрес

Паднали клони на дървета и наводнени мазета остави проливният дъжд в Благоевград от снощи и тази сутрин. 

"Направихме обход на целия град. На над десет места има паднали клони на дървета. За късмет няма пострадали хора или повредени автомобили. В момента колегите прибират клоните, които са из целия град. Снощи на булевард "Димитър Солунски" имаше голям клон, който беше паднал, но колегите от Гражданска защита го прибраха бързо. Към момента ситуацията е спокойна и няма нищо притеснително", заяви Васил Бачев, директор на общинска фирма "Биострой". 

Той подчерта, че до един час всички адреси, откъдето има сигнали за паднали дървета, ще бъдат обходени и клоните прибрани. 

Днес няма получени сигнали в пожарната за наводнени сгради, но снощи за времето от 18,00 до 22,00 часа огнеборците са се отзовали на 30 повиквания в Гоце Делчев и Благоевград, каза директорът на РД "ПБЗН" - Георги Пармаков. Наложило се е пожарникарите да отводняват частни и обществени сгради. Под вода са били мазета и приземни етажи. Детска градина в Гоце Делчев също е била наводнена. Няма пострадали хора, ситуацията навсякъде е овладяна, увери Георги Пармаков. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини