Осъдиха шофьори, убили двама студенти при катастрофа край Златарево

Осъдиха шофьори, убили двама студенти при катастрофа край Златарево
Снимка: Главна прокуратура

Осъдителни присъди получиха шофьори, причинили ПТП, при което загинаха двама студенти. 

На 15 май, по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград, съдът е признал за виновни подсъдимите М. З., на 28 години, и П. Д. , на 42 години, за допуснато от тях пътно-транспортно произшествие, при условията на независимо съпричиняване, довело до смъртта на двама студенти. 

Около 23 ч. на 2 септември 2015 г., на третокласен път ГКПП – Златарево – гр.Петрич, М. З. управлявал лек автомобил „Фолксваген” след употреба на наркотично вещество – кокаин. Движел се в посока с. Първомай – Петрич с превишена скорост от 120 км./ч., при максимално разрешена скорост от 90 км./ч. Заедно с него в колата се возили двама студенти.

В близост до ханче „Сондата“ лекият автомобил се ударил в задната част на движещия се пред него товарен автомобил „Камаз“, управляван от П. Д. В хода разследването е било установено, че камионът бил технически неизправен, а именно с неработещи задни габаритни и стоп светлини, светлина за осветяване на задната табела с регистрационен номер, както и с липсващи светлоотразители. 

При възникналото в резултат от действията на шофьорите ПТП загинали двама студенти, пътували в лекия автомобил. 

На двамата водачи са наложени ефективни наказания. М.З. е осъден да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години при първоначален „общ“ режим. Той е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от пет години. Осъдителната присъда за П.Д. е три години „лишаване от свобода“ и забрана да шофира за пет години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини