Кметът на Кресна остава непреклонен за ВиК Асоциацията

Кметът на Кресна остава непреклонен за ВиК Асоциацията
Снимка: ИлинденПрес, архив

"Не кметът решава дали община Кресна да се присъедини към ВиК Асоциацията в Пиринско. Думата по този въпрос имат местните жители, които преди две години категорично заявиха своето мнение. Всички си спомнят, че направихме обществено допитване, на което хората изразиха своето несъгласие за присъединяване към водното обединение. Оттогава до днес нищо не се е променило". Така кметът на Кресна - Николай Георгиев, коментира предложението на ВиК Асоциацията в Пиринско да направи нов опит да консолидира всички общини.

"Аз като кмет и общинските съветници сме длъжни да се съобразим с мнението на хората. Щом като те казват "Не", значи и нашето мнение е такова по този въпрос. Не са водени допълнителни разговори с мен за присъединяване на общината към Асоциацията", подчерта градоначалникът. Според него държавата е длъжник на община Кресна.

"Години наред нашата община не е получила никаква държавна подкрепа, а сега искат да ни вземат и водата", допълни Георгиев. Той обаче е склонен да участва в Общо събрание на ВиК Асоциацията.

"Аз от срещи и разговори не бягам. Ако ни поканят - нашата община ще откликне, за да изразим отново нашето мнение", увери кметът на Кресна.

Решението за нов опит за консолидация на всички общини в Пиринско беше взето на последното заседание на ВиК Асоциацията. Предложението е на Община Благоевград, а идеята е да се убедят кметовете на Кресна и Сандански в ползата от това обединение. В момента двете общини не са част от Асоциацията.

Според управителя на ВиК ЕООД-Благоевград - инж. Росица Димитрова, все още има шанс за консолидация на всички общини в областта, а това ще позволи обединената Асоциация да кандидатства за европейски средства за ремонти и обновяване на ВиК инфраструктурата в целия регион.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини