Показват 3D макети на риби, антични плочи и злато в музея в Сандански

Показват 3D макети на риби, антични плочи и злато в музея в Сандански
Снимка: Община Сандански

Интересни изложби ще могат да видят посетителите в Археологическия музей в Сандански и в Музея за историята на град Мелник в Нощта на музеите – 19 май. Експозиция в обем – възприятие чрез допир по проект „Животните на Черно море”, ще бъде подредена в 10,00 часа в културната институция в общинския център и в Епископската базилика. Ще бъда представени 3D макети на риби, медузи, черупки от черноморски мекотели, морски кончета, морски игли и раци. Гостите ще видят уникални представители на подводния свят на Черно море.

Изложбата „Дарението от Античността до днес” ще бъде открита в 17,00 часа. Тя ще покаже развитието на дарението през различни исторически епохи, антични дарствени плочи и жертвеници, интересни експонати, дарени от санданчани.

В музея в Мелник от 20,00 часа ще се приемат посетители, които ще разгледат изложбата „Мелник през вековете”. Ще се видят антични паметници и монети от времето на Александър Велики до Юстиниан, средновековна керамика и злато, оръжия, снимки и документи на борците за свобода и независимост през Възраждането и Балканските войни.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини