Гимназията в Симитли отпразнува 105 години от създаването си

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Невероятен празник сътвориха учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Симитли за патронния си празник. На 11 май, когато православната църква почете по стар стил паметта на светите братя Кирил и Методий, училището в Симитли чества и своята 105-годишнина. Гимназията почете паметта на светите равноапостоли. С шествие, признателните зрелостници поднесоха цветя на паметниците.

Програмата започна с поздравления за завършващите, които бяха празнично подредени. С аплодисменти бяха посрещнати абитуриентите, които се сбогуваха със знамето на училището.

Приветствено слово към всички отправи директорът Таня Янкова, която пожела попътен вятър на завършващите и да не спират да следват мечтите си. Специален поздрав имаше от колектива на ОУ „Христо Максимов“ в град Самоков, а ученици от училището поздравиха с песни гимназията в Симитли за годишнината й. Награди - грамоти със специални номинации, получиха зрелостниците. Всички изявени ученици в конкурси и състезания също бяха наградени.

С изпълнения на вокална група „Пламъче“, на мажоретния състав при на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, на Ученическа формация към гимназията и на Клуба по художествена гимнастика „Малки грации“ бяха поздравени всички празнуващи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини