Девет служители на ДАИ остават в ареста, пуснаха Бойко Ханджийски

Admin 25 Април 2018 12:24 Региона 0
Девет служители на ДАИ остават в ареста, пуснаха Бойко Ханджийски
Снимка: Pirirnsko.com

Девет от задържаните вчера служители на "Автомобилна администрация" (ДАИ) в Благоевград остават в ареста. При акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП над 10 работещи в контролната транспортна институция бяха отведени с белезници в полицията, съобщава БНР.

Сред освободените е началникът на контролното звено Бойко Ханджийски, спряган за директор на областната структура, която близо две години няма постоянен ръководител. До късно снощи са продължили процесуално-следствените действия на спецорганите по събиране на доказателства за дейността на организираната престъпна група в ДАИ, която е вземала подкупи от транспортни фирми, за да не издава актове за нарушения и наказателни постановления.

По непотвърдена информация екипи на ГДБОП са извършили проверки в две счетоводни къщи на територията на град Петрич, които обработвали документи на транспортни фирми, предимно гръцки.

Очаква се по-късно днес на пресконференция Специализираната прокуратура да даде повече информация по акцията "Антикорупция" в "Автомобилна администрация". По случая със задържаните служители на ДАИ-Благоевград са използвани специални разузнавателни средства, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Европарламента.

Източник: БНР
 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини