Сигнал: Бият хора с умствена изостаналост в дом в село Качулка

Admin 13 Април 2018 10:55 България 0
Сигнал: Бият хора с умствена изостаналост в дом в село Качулка
Снимка: btvnovinite.bg

За пореден сигнал за насилие над беззащитни хора, съобщи БТВ. Този път сигналът е за агресия към възрастни хора с умствена изостаналост в дома в село Качулка. Телевизията е получила видео, което показва нередностите в социалното заведение, заснето от един от служителите на дома.

"Взе да ме блъска и след това мина там, където няма камера и ме удари с юмрук в главата. След това взе да ме обижда, да ме псува на майка и почна да ме бие и на същата вечер могат да потвърдят санитарките горе които бяха дежурни изгубих съзнание и дори не знам какво стана с мене.” Тази жена е настанена в Дома за хора с умствена изостаналост в Качулка. Разказва, че е бита от служител в социалното заведение.

За побой над психично болните признават и работещите там. "Имаше един потребител, който изчезна и като го намериха, каза, че са го били. Той го разказваше на всички, че директорът го е бил", посочва социален работник.

"От него много ме е страх, най-много от директора Злати Стоянов. А шамари, а Раднево, знаеш си мястото, в блока веднага, иначе няма право да ни бие”, коментира живеещ в дома.

Клиповете с признание за насилие над болните са снимани от социален работник. Георги Маринов е един от малкото, които не се страхуват да говорят. Останалите молят да скрием лицата им, защото ще изгубят работата си.

Друг социален работник сподели, че директорът е разпитвал живеещите дали и как правят секс с подигравка. „Шефът и Живка кара да ме бият. Той ме удари с пръчката, много пъти", разказва пореден живеещ в дома.

Скоро е имало смъртен случай на жена, която починала след жесток побой от друг потребител.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини