САЩ и Великобритания съсредоточават сили около Сирия

Admin 12 Април 2018 08:23 Свят 0
САЩ и Великобритания съсредоточават сили около Сирия
снимка : REUTERS

Телевизия WTKR публикува видеозапис на излизането на самолетоносача на ВМС на САЩ , USS Harry S. Truman от Норфолк в щата Вирджиния.

По-рано се съобщи ,че американска ударна групировка на ВМС, начело със самолетоносача  „Хари Труман”, е излязла от пункта на постоянна дислокация в щата  Вирджиния с цел предислоциране Европа и на Близкия Изток. В състава на ударната група също така влизат ракетен крайцер «Нормандия», ракетни есминци «Арли Бърк», «Балкелей», «Форест Шерман» и «Фарагут». Очаква се, че по-късно към тях ще се присъедини ескадрените миноносци «Джейсън Данем» и «Саливънс», а също и фрегатата на ВМС на Германия «Хесен».

Междувременно компанията Image Satellite Internacional публикува спътникови  снимки, от които е видно ,че повечето руски бойни кораби са напуснали срийското пристанище Тартус.

На една от снимките се виждат 7 кораба, два противодиверсионни катера и две дизелови подводници закотвени на пристанището . На втората снимка, която е от 11 април се вижда ,че в пристанището има само една подводница.

Самолети на британските ВВС разположени в Кипър са били приведени в пълна бойна готовност с цел нанасяне на удари в Сирия предаде Times.

«Наши самолети намиращи се на летище в Акротири са готови за нанасяне на удар», — съобщи източник в правителството.

Отбелязва се ,че към военната операция на Великобритания в Сирия могат в случай на необходимост да се присъедини ескадрения миноносец Type 45 Destroyer и HMS Duncan.

По-рано премиер-министърът на Великобритания Тереза Мей е дала заповед  британски подводници  да заемат позиции на разстояние ракетен удар от Сирия.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини