Обучават безработни за озеленители в Симитли

Admin 13 Март 2018 10:08 Региона 0
Обучават безработни за озеленители в Симитли
Снимка: Община Симитли

Безработни от община Симитли се обучават за работа с компютър и за озеленяване. Обхванати са общо 60 безработни лица от рискови групи. Те са разпределени в три професии – 20 човека учат за „Оператор на компютър” и за „Работник в озеленяването”, а 40 души изучават специалността „Озеленяване и цветарство”. Специфичните цели на инициативата са определяне на търсени професии, приоритетно в общините с висока безработица, въз основа на анализ на търсенето и предлагането на работна сила. Ще се инвестира в умения за постигане на по-добри социално-икономически резултати, придобиваните умения се съобразяват с конкретните потребности на работодателите.

Осигурена е субсидирана заетост на 10% от успешно завършилите обучението за 3 месеца при работодател, който в случая е община Симитли, която е партньор по проекта и осигурява компютърен кабинет за обучението и други класни стаи.

Обученията са по проект „Хоризонти-3”, съвместно с КТ „Подкрепа”, финансиран от Национален план за действие по заетостта (НПДЗ), с цел засилване на установения социален диалог. Обученията ще бъдат до месец май.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини