Майки на малки деца със зов за помощ към педиатрите в Сандански

Admin 12 Март 2018 14:41 Региона 0
Майки на малки деца със зов за помощ към педиатрите в Сандански
Марина Димитрова, снимка: фейсбук

Родители на малки деца в Сандански отправиха горещ призив към педиатрите в курортния град да се съгласят да дават дежурства в Детското отделение на местната болница. Молбата идва няколко дни след като стана ясно, че медицинското звено спира прием на малки пациенти поради липса на лекари специалисти.

До патовата ситуация се стигна след като двете педиатърки напуснаха работа и избраха частната лекарска практика. Ръководството на болницата и общината в Сандански водят преговори с лекари от съседни общини, тъй като педиатрите в курортния град отказват да започнат работа в Детското отделение. Докато проблемът се реши, родителите ще разчитат на лекарска помощ за своите деца в болницата в съседен Петрич.

Днес в социалната мрежа Марина Димитрова, майка на две деца от Сандански, отправи горещ призив към лекарите в курортния град:

Казвам се Марина Димитрова и съм майка на две прекрасни деца! Деца,които отглеждам в любимия на всички ни град Сандански! Град,който е известен с най-чистия и лековит въздух в България, град, който се посещава от много българи, а и не само. Освен чистия въздух обаче, ние и нашите турсти се чувствахме спокойни тук и заради добрите специалисти в областа на медицината, които даваха допълнително спокойствие на нас и гостите ни!!!

Като майка на две деца обаче, от няколко седмици не се чувствам така спокойна, както преди това! Мисълта, че Детското отделение в МБАЛ” Югозападна болница” може да затвори окончателно врати ме изпълва с ужас! Този ужас, често поражда и гняв, гняв, породен от страх и безсилие! Много често изливам гнева си върху всички вас, които работите извън болничното заведение. Вие сте обект на гнева ми, защото може би във вас виждам “СПАСЕНИЕ”...Моля Ви простете! От месец насам се чувствам като шизофреник...В един момент Ви обвинявам, в следващия Ви оправдавам, боря се със себе си, с разума и страха си. Когато разумът надделява, разбирам напълно защо сте избрали доболничната помощ пред болничната, но в моментите на страх Ви обвинявам-несправедливо,но го правя и не крия,че е така!

Дойде ред да молим, да молим за здравето и сигурноста на децата ни...Държава ни постави в това положение, нас, Вас, децата ни! Вие, принудени поради едни обстоятества, сте взели правилните решение за Вас, ние, принудени от други обстоятелства, молим...Молим за помощ, молим за децата си!!! Вас, единствените, към които можем да се обърнем днес! Може би нямаме това право, но разберете-Не виждаме друг изход!

Детското отделение на МБАЛ Югозападна болница има двама герои(зад които има и още други герои, останали в сянка, а именно останалата част от персонала). Огромна благодарност и признателност към всички тях, които се грижиха за децата на Санднаски. ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ВАС, и моля простете, че едва сега Ви оценихме напълно! Освен тези герои, които споменах, детското отделение днес има нужда и от спасител...Спасител, който да свали заповетта за временно преустановяване на приема и с усмивка да каже “Вратите ни са отворени, ние сме тук, но бъдете живи и здрави вие и деца ви и ни посещавайте рядко,а най-добре никога :)”

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини