Кметът на Самуилово дарява лични средства на родители на новородени

Admin 11 Март 2018 09:40 Региона 0
Кметът на Самуилово дарява лични средства на родители на новородени
Кирил Стоянов, кмет на Самуилово

50 лева лични средства ще дарява на всяко новородено бебе кметът на петричкото село Самуилово.

На 5-и март тук се роди първото бебе за тази година. „За мен това е е истински празник, тъй като без деца всяко населено място е обречено. В района има села, където нямат новородени за цялата 2017 година, а тук се радваме на 10 хлапета, родени миналата година. Сега малкият Божидар е първата рожба за 2018 г.”, заяви кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

По традиция управникът ще даде 50 лева лични пари на родителите на момченцето в деня на неговото изписване от болницата. Още 50 лева кметът ще връчи на детето на първия му рожден ден. „Знам, че не е кой знае каква помощ, но е важен жестът. Премията от мен за първо и второ дете е общо по 100 лева, а за трето – 200 лева. Правя и новогодишни календари със снимките на всички новородени деца, които раздавам на семействата им”, споделя Кирил Стоянов, който баща на три деца. Той се надява младите хора да се задържат в селото. За последните десетина години населението в селището се е увеличило с близо 150 души.

„Пожелавам си тази година да подобрим рекорда на новородени бебета от 2008 година, когато се появиха на бял свят 18 деца”, допълва управникът.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини