Започна укрепването на река Туфча край Брезница

Admin 23 Февруари 2018 17:43 Региона 0
Започна укрепването на река Туфча край Брезница
Снимка: ИлинденПрес, архив

Дългоочакваното от жителите на гоцеделчевското село Брезница укрепване на река Туфча ще започне следващия месец. По този начин община Гоце Делчев ще ограничи риска от наводнения в най-голямото селище извън общинския център. Междуведомствената комисия към Министерски съвет за възстановяване и подпомагане отпусна необходимите финансови средства за необходимите дейности, има избарн изпълнител.

Туфча е един от най-големите притоци на река Места. Почти всяка зима създава проблеми на местната власт и местното население, тъй като се стига до разлив заради пълноводието й. Преди две години на косъм бяха спасени десетки къщи, четири цеха и бензиностанция от наводнение само благодарение на бързата реакция на общинския кмет Владимир Москов, който организира дейностите по спирането на разлива. „Кандидатствахме и одобриха този наш проект, който е от огромно значение за спокойствието и сигурността на жителите на село Брезница. Имаме и други проекти за укрепването на Туфча в други участъци, тъй като това е тежък проблем за селището”, сподели градоначалникът на Гоце Делчев.

Сега предстои да бъде обезопасен участъкът в долния край на селото, да се укрепят двата бряга, да се направят и подпорни стени по двата бряга с обща дължина 70 метра. Укрепването трябва да приключи до месец май. Няма да се работи само при положение, че водите на реката са много високи.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини