БСП-Благоевград пита: От какво ви е страх, господин Камбитов?

Admin 23 Февруари 2018 16:33 Региона 0
БСП-Благоевград пита: От какво ви е страх, господин Камбитов?

Словесните престрелки по повод искането на БСП-Благоевград да се създаде временна комисия за контрол на ремонта в центъра на Благоевград продължават. По-рано днес общинските съветници отхвърлиха предложението за създаване на такава комисия с аргумент, че всеки общински съветник, при добра воля, би могъл да осъществява контрол над всеки един проект, който се реализира в областния център. 

Гневните позиции заваляха преди два дни, когато градоначалникът Атанас Камбитов нарече искането на благоевградските социалисти "политическа шизофрения" и се върна във времето на неговия предшественик, когато също имало пропуски в проектите.

Вчера екскметът Костадин Паскалев отговори на обвиненията и препоръча на настоящия управник да не се рови в миналото, а да се съсредоточи във важните за благоевградчани проблеми.

Днес Общинският съвет отхвърли искането за създаване на нарочна комисия за контрол на ремонта на площада. 

https://ilindenpres.bg/8920-otryazaha-bsp-za-kontrol-na-remonta-v-centura-na-blagoevgrad/

Преди минути Общинският съвет на БСП излезе със своя позиция по темата:

Благоевградската общественост отново стана зрител на един драматичен патос в залата на Общински съвет – Благоевград, изигран от самонадеян театрален колектив по сценарий на кмета - г-н Атанас Камбитов. Целта бе да не се приеме предложението на общинските съветници от БСП за сформиране на комисия с представители от всички политически сили за контрол върху изразходване на средствата, качеството на влаганите материали и извършваните строително- монтажни работи при реновиране на централния площад в града. Това предложение на съветниците социалисти, бе подкрепено и адмирирано от депутата Николай Бошкилов.

Г-н кмете, искам да Ви припомня, че Вие бяхте избран през 2015 г. с гласовете на 19 519 избиратели от общо 65 455 граждани, имащи право на глас в община Благоевград.

Всички останали 45 936 граждани, негласували за Вас и вашата партия,  също имат елементарното човешко право да знаят как едни 5 462 423.98 лева ще бъдат похарчени за любимия им централен площад в града, в който живеят. Площадът, превърнал се в символ на града и гордост на благоевградчани, а и не само за тях.

За това тяхно право настоява БСП- Благоевград  чрез своите общински съветници. Настояваме за прозрачност на харченето на средствата, независимо дали те са европейски или от националния бюджет, за което Ви задължават и редица европейски документи регламентиращи разходването на публични средства, каквито са те по своето естество.

Настояваме за прозрачност в качеството на влаганите материали по тези проекти и извършване на предвидените СМР-та, за да не станем отново свидетели на „качествена работа и евтина работна ръка”, както това се случи при историческото благоевградско саниране на жилища.

 Нека само Ви припомним за „късата памет”, че този красив площад е изграден /колкото и да не Ви е приятно/ при т.н. режим на БКП, чиято наследница е БСП.

Кажете Вие на благоевградската общественост с налетите милиони левове средства, европейски и национални,  какво направихте в общината, управлявана от Вас втори мандат? Колко работни места разкрихте, за  да останат младежите в родния си град, в унищожените десетки производствени предприятия в града от псевдодемократите. Защо не изпълнихте проекта, оставен Ви за изграждане на нова общинска болница?

Сценарият е ясен. От влагане на средства в тези начинания няма бърза печалба за близки нам фирми и..., а времето изтича, имате само една година и завесата пада, т.е. свършват европейските средства, губим управленчески интерес, а защо ли? Всички знаят отговора.

БСП – Благоевград ще продължи със социалните си политики, ще продължи да се бори с всички законови средства за правата на тези, които произвеждат материални блага, за тези влизащи в медицинските ви квалификации, за правото им на достоен живот, а не жалко съществуване.

Независимо от това, че ние знаем отговорите Ви, обуславяни, охранявани и зорко пазени от статуквото, което няма да е за дълго, ще продължим да питаме. 

Общински съвет на БСП Благоевград
 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини