АУБ подкрепи студентското парти, срещу което ВМРО внесе сигнал

Admin 14 Февруари 2018 14:19 Региона 0
АУБ подкрепи студентското парти, срещу което ВМРО внесе сигнал

Студентското парти, което ще се проведе на 20 февруари, има за цел да възпитава у младите хора толерантност и подкрепа към различията. Така ръководството на АУБ коментира събитието, което по-рано днес ВМРО определи като "сборище на лица с нетрадиционна сексуална ориентация". Общинската партийна организация внесе сигнал до кмета Атанас Камбитов с настояване да спре планираното мероприятие, което определи като провокативно.

 "Сборището на тези хора е организирано от т.н. „ЛГБТ“. Тази проява е явно предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград", коментира общинският лидер на ВМРО - Станимир Радулов.

Още по темата тукhttps://ilindenpres.bg/8826-dzhendur-parti-v-blagoevgrad-raztrevozhi-vmro-vnesoha-signal-do-kmeta/

"Нашата роля като образователна институция е да възпитаваме младите хора в демократични и социални ценности, присъщи на нашето съвремие и да изграждаме у тях дух на толерантност и подкрепа към различнията. Като дом на студенти от над 40 държави, различни като култури, етноси, религия и раса, Американският университет има отговорността да мотивира и гради всекидневно взаимно зачитане и уважение между всички свои студенти, независимо от техния произход, култура, полово самоопределение и всякакви други фактори, които внасят различност", обявиха от ръководството на АУБ.

"За нас, като образователна институция, е от ключово значение да мотивираме нашите възпитаници да бъдат социално ангажирани към значимите „горещи“ теми, които възникват в общественото пространство. Затова подкрепяме тяхната инициативност и желание да сложат пръст на пулса на времето и да обсъждат наболелите проблеми, а не да ги игнорират", подчертаха от университета.  

  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини