Изпълнители от 3 държави с опера в Банско

Admin 11 Февруари 2018 09:07 Региона 0
Изпълнители от 3 държави с опера в Банско
Снимка: Община Банско

Международна музикална проява ще има след няколко дни в Банско. Изпълнители от България, Черна гора и Сърбия ще представят на 17 февруари от 17:00 часа в Посетителски информационен център класическата музика от операта “La Serva Padrona”от Джовани Паизиело. Ще пеят сопраното Александра Станкович (Сърбия) и басът Божидар Божкилов (България). Диригент е Милен Апостолов.

Ментор е Предраг Госта (Сърбия, САЩ), а режисьор - Владан Джуркович (Сърбия). Сценографията  е на Магдалена Влаич (Сърбия), костюмите – на Лина Лекович (Черна гора), а на пианото ще е Бояна Радивойевич (Сърбия). Сред музикантите са още Иво Александров, Бойка Младенова, Христо Аролски, Иван Стайков.

България ще бъде първата държава-домакин по реализирането на двугодишния международен проект „YOUNG@OPERA” („Младите в операта”) и със съдействието на Фондация „Опероса”.

Това е първият български проект за сътрудничество в областта на културата „Креативна Европа”, одобрен да получи съфинансиране от Европейския съюз 

Целта на проекта е популяризиране сред младите хора на операта, както и на тези, които се занимават с нея и тяхното бъдещо развитие - творческа мобилност и обмен на култури. 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини