Снегът блокира 8 души в Стара планина

Admin 22 Януари 2018 09:50 България 0
Снегът блокира 8 души в Стара планина
Източник: БГНЕС

Преспите хванаха в капан няколко души в Стара планина. В понеделник рано сутринта силният вятър и снегонавявания са блокирали 8 души между връх Шипка и връх Бузлуджа, тръгнали към хижа Теменуга, съобщава БГНЕС.

Сигналът за бедстващи в Балкана е подаден в малките часове на нощта. Сформирана е група, която със специализирана техника ще опита да стигне до хората. Кореспондентът на БГНЕС от Казанлък уточнява, че блокираните не са в хижа Теменуга, която се намира на 2 км югоизточно от връх Шипка, а са в автомобилите си близо до хижата. Компанията, тръгнала за хижата, наброява 8 души. Сред тях няма деца. Закъсалите имат гориво в автомобилите, имат мобилни телефони и батерии. Един противопожарен автомобил е тръгнал към закъсалите, но на Шипка е закъсал. Към 7 часа е тръгнал друг специализиран автомобил през Бузлуджа, който ще опита да стигне хората.

В цяла Старозагорска област духа бурен вятър. Няма затворени пътища, пътноподдържащите фирми своевременно опесъчават проблемните участъци. Към този момент информацията е, че успяват да се преборят с атмосферните условия.

Източник: БГНЕС

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини