Ураганът остави без покриви болница и училище в Карлово

Admin 18 Януари 2018 15:05 България 0
Ураганът остави без покриви болница и училище в Карлово
Източник: bgnes.com

В община Карлово е обявено бедствено положение поради ураганния вятър, от чиито екстремни пориви са нанесени множество материални щети, съобщава bgnes.com. Бедственото положение в сила от тази сутрин – 8.00 часа, обяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Щабът за Координация ще премине на непрекъснат режим на работа, а кметовете на населените места ще организират ефективната работа на екипите, които ще извършат неотложните възстановителни дейности. Бедственото положение ще бъде в сила до преодоляване на кризата, съобщиха от общината.

По данни към момента, силният вятър е повалил част от покрива на МБАЛ "Киро Попов". Части от него са се стоварили върху една линейка. Алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Вятърът е отнесъл и покрива на здравната служба в село Васил Левски. Местни медии информират за нанесени щети и по покрива на училище „Христо Проданов”, където преди няколко месеца е приключил ремонт.

Най-много сигнали за щети са подадени от град Баня, където са регистрирани над 30 обаждания за паднали дървета. Има много дървета, които са препречили улиците, а контейнерите за смет се движат от вятъра. За щастие, данни за пострадали хора няма. Местните власти работят, щабът е впрегнат с всички ресурси за отстраняване на щети и подпомагане на населението. Хората са предупредени да не излизат от домовете си. Много селища са все още без ток./Източник: БГНЕС

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини