Сандански иска държавен имот за бъдещата Индустриална зона

Сандански иска държавен имот за бъдещата Индустриална зона
Кирил Котев

„Индустриална зона-Сандански Юг” е общински обект от първостепенно значение. Това решение взеха на последната си сесия общинските съветници в курорта. Те дадоха съгласие общината да предприеме стъпки за придобиване на поземлен имот, държавна собственост, който е в местността Ормана край село Дамяница и е с площ от 247,807 декара.

Кметът Кирил Котев ще направи искане до министъра на регионалното развитие и благоустройството за внасяне на предложение в Министерски съвет за вземане на решение. Градоначалникът да подпише договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността от държавата на общината, която да придобие имота за нуждите на обект „Индустриална зона-Сандански Юг”.

„Този проект ще има огромно значение не само на регионално ниво, но и в национален план. С оглед международната ситуация редица чуждестранни компании търсят възможност да релокират капитали и да получат достъп до единния европейски пазар. Сандански може да предложи точно това - бърза връзка до Средиземно море, възможност за придвижване на товари с автомобилен и жп транспорт към Централна и Западна Европа и перспективи за обособяване като логистичен център за трети страни“, коментира кметът Котев. По думите му Сандански се утвърждава като един от центровете на шивашката промишленост в България. Затова обособяването на подобна зона може да е катализатор за разширяване на производства и привличане на нови компании в този и други отрасли. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини