Майстори винари разкриват тайните на занаята на фестивал на виното в Мелник

Майстори винари разкриват тайните на занаята на фестивал на виното в Мелник
Мелник ще бъде домакин на фестивал на виното, снимка: ИлинденПрес, архив

Майстори винари ще разкрият тайната на занаята на фестивал в Мелник. Механджии и жители на градчето вече са приготвили пълни бъчви с гроздов сок, за да демонстрират вкусовите качества на прочутото мелнишко.

Празникът "Златен грозд" се провежда за пета поредна година. "Очакваме да посрещнем на 6 и 7 февруари хиляди гости. Повечето от местата в хотелите и къщите за гости са резервирани, сигурно е, че няма да има свободни легла във фестивалните дни”, заяви кметът на Мелник Наско Петев.

Най - много ще са българите, но ще дойдат и доста гърци. Те не пропускат такива събития, на които могат да опитат от мелнишкото вино. Пристигат с автобуси, правят си екскурзия за 2 дни и се наслаждават и на напитките, и на мезетата ни, твърдят собственици на заведения в най-малкия ни град. През уикенда, когато ще е фестивалът, гостите ще са много повече от жителите на населеното място. Организаторите са подготвили богата музикална и атрактивна програма.

Целта на проявата е да се представят най - качествените вина на десетките изби в региона. Ще има и конкурс за най - добър винопроизводител. Всички гости ще могат да опитат безплатно от мелнишкото вино, от което някога е пил някога министър - председателят на Великобритания Чърчил.

За доброто настроение ще се погрижат много самодейци, които ще представят автентичен и обработен фолклор.

 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини