Кметът на Благоевград иска нова актуализация на бюджета заради извънреден приход и наложена санкция

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев иска втора актуализация на бюджета в рамките на месец. Причината е извънреден приход в общинския бюджет от 2 264 332 лв., това са постъпленията от Българска банка за развитие ЕАД за данъка при придобиване на активите на „Булгартабак”. 715 170,93 лв. пък е санкцията, наложена на общината, за проект „Изграждане на анаеробна инсталация“, тъй като управляващият орган не е верифицирал сума в този размер за „Изграждане на площадков път“ и „Изграждане на обект – земни работи, площадка“. За сметка на това пък е отпаднала корекция за финансова нередност по проекта за изграждане на ул. „Листопад“ и по сметката на общината са възстановени 121 572 лв. Това съобщава вестник "Струма"

Кметът предлага общинските съветници да одобрят финансова подкрепа от 75 000 лв. за организирания от Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Балкански театрален фестивал, както и да увеличи със 786 900 лв. разходите за текущ ремонт на уличната мрежа, тъй като първоначално заложеният бюджет се е оказал крайно недостатъчен.

В началото на април „Грома Холд“ ЕООД спечели поръчка за ремонт на улиците в Благоевград за 3 години срещу 1 500 000 лв. Средствата за асфалтиране на градската пътна мрежа бяха увеличени с 526 201 лв. в края на юни с промени в инвестиционната програма по предложение на кмета Байкушев.

Градоначалникът иска още със 774 800 лв. да се увеличат средствата за заплати и материали на строително-ремонтната група към ОП „Чистота“, както и да се отделят 33 700 лв., колкото ще е дяловото участие на община Благоевград до края на годината в издръжката на ново звено за контрол и изпълнение на договорите за управление на отпадъците. Решение за създаването му е взето в средата на август на общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, то ще се състои от 8 служители, в това число еколози, инженери, инспектори, счетоводител и ръководител, а прогнозната му издръжка възлиза на 154 000 лв.

Очаква се в края на септември ОбС да вземе решение по всички тези искания на градоначалника.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини