В японските ресторанти започват да работят роботи-сервитьори

В японските ресторанти започват да работят роботи-сервитьори
Снимка: kaldata.com

Китайската компания Kunshan Pangolin Robot излезе на японския пазар със своите роботи. Първата партида от тези роботизирани сервитьори започват да обслужват клиентите в ресторантите. Китайската компания възнамерява да продължи да се развива с помощта на своите японски бизнес партньори и чрез университетите, пише .kaldata.com.

Pangolin въведе в експлоатация свой японски отдел. Компанията ще продава своите андроиди в Япония и там ще осъществяват тяхното техническо обслужване и поддръжка. След това ще започне работа изследователски център в японския университет по електрически комуникации. Един от основните приоритети на този японски университет е осигуряване на високи технологии за бизнеса и възнамерява да помогне на Pangolin да се адаптира на японския пазар.

За увеличаване на производството, компанията подписа договор за съвместна работа с големия японски производител на точна техника и резервни части Kikuchi Seisakusho.

В Япония първите роботи ще започнат работа в парка за развлечения Huis Ten Bosch. В ресторантите на този огромен парк ще работят андроидите на Kunshan. Цената на един роботизиран сервитьор е $4 380. Времето за зареждане на андроида е 6 часа. Освен разнасяне на храна и напитки, китайските роботи могат да привличат потребители пред заведенията, да съобщават особеностите на кухнята на заведението и други.

Не се съобщава колко души ще бъдат съкратени и уволнени при този процес.


 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини