Свлачище затвори част от пътя за Рилския манастир

Свлачище затвори част от пътя за Рилския манастир
Снимка: БГНЕС

Рехабилитираната 19-километрова отсечка на пътя от град Рила до Рилския манастир е готова, поставя се пътната маркировка, съобщава БГ НЕС. Заради скално свлачище преди Светата обител, едната лента е затворена.

Рехабилитацията на отсечката започна на 10 юли, при последната инспекция на пътната агенция, състояла се на 27 октомври, строителите от „Агромах” обещаха пътят да е готов за изборите на 6 ноември. Преди две седмици обаче скално срутище се изсипа върху пътя при разклона за местността „Бричебор” и Илийна река. Големи скални късове паднаха върху пътя, почистени са, но по свлачището продължава да се работи и заради това близо 100-метров участък на лентата в посока град Рила е затворена за движение.

На 2 километра преди Светата Рилска обител бе асфалтирана пътна конзола, подновява се пътната маркировка. На завоите, където има мантинела, са поставени и предпазители срещу евентуално падане на мотористи. Ремонтирано е кръстовището за село Падала, както и 6-те големи съоръжения по трасето - мостове над реките Рилска, Пастра и Елешница. Изпълнени са близо 11 км нови декоративни стени, над 280 м укрепителни и около 1 550 м подпорни стени. За по-добро отводняване са направени банкети, облицовани окопи - над 4,7 км, риголи и бордюри. Монтирани са 8 км предпазни огради и парапети за съоръженията./БГ НЕС
 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини