След години на тъмно: Изграждат ново осветление на входа на Благоевград

Стоп кадър БНТ
Стоп кадър БНТ

Община Благоевград ще монтира ново осветяване на основния път Е-79 край града. Пътният сектор е околовръстен на Благоевград и през него минават хиляди коли. Не липсват и доста пътни произшествия през годините.

Околовръстният път на Благоевград е неосветен от години. И до момента, тук през нощта е трудно преминаването с автомобил, тъй като видимостта е слаба. Често има и неправилно пресичащи хора, съобщи БНТ.

През годините имаше и няколко случая с жертви и потърпевши. Последният е от преди година, когато млад мъж почина, удряйки се с автомобила си в мантинела. Заради липсата на улични лампи живота си изгубиха и няколко неправилно пресичащи пешеходци.

Участъкът е с дължина четири километра, като стартира от антените преди Благоевград и приключва при квартал " Струмско ". Проверка през 2016 година е открила, че инсталираните през 70-те години осветителни тела са изгнили и ръждясали. Тогава пътноподдържащата компания ги отстрани с аргумент, че представляват заплаха за преминаващите под тях коли.

След няколко несполучливи опита на предходни управления, настоящият кмет Илко Стоянов успя да възстанови собствеността върху стълбовете, на които бяха монтирани лампите. Те вече са вписани като актив на Общината и това й дава право да ги ремонтира.

"Намерението ми е да осветим входа на града. Ще изградим фотоволтаична система, която да захранва осветителните тела", коментира пред БНТ Илко Стоянов.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини