Жители на Белица почистиха храмовото пространство на църквата "Свети Георги Победоносец"

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук
Жители на Белица почистиха и облагородиха пространството около храм "Свети Георги Победоносец". Вчера десетки хора с добри сърца събраха седем камиона с раститeлност и отпадъци от храмовото пространство. 
 
Инициативата обедини всички жители на планинската община, които месеци наред полагаха доброволен труд, за да превърнат църквата в истински Божи дом.
Благодарение на безвъзмездния труд на хората в храма беше изработен изцяло нов дървен иконостас, който е ръчна изработка, беше поставен владишки трон, нови проскинитарий, певници, колони, отоплителна система, нови икони, мокетни пътеки и много други неща.
 
"Радостно е, че толкова млади хора помагат за това богоугодно дело. Правят го с огромно желание и напълно безкористно. С подкрепата на тези хора извършваме всички ремонти в храма през последните 3-4 години. Преди време подновихме всички дървени елементи - иконостас, владишки трон", заяви отец Николай Попов.
 
Църквата е строена от 1833 до 1835 година, издигната е в центъра на Белица, на нея има часовник. Опожарена е през 1903 година по време на разгрома на Илинденско-Преображенското въстание. Пет години по-късно храмът е възстановен с труда на местните хора.
 
 
 
Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини