Най-силните фрийрайдъри в света с екстремни спускания от връх Тодорка

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Голямото международно състезание по фрирайд 3* Freeride World Tour Qualifier, квалификационен кръг от световните серии на Freeride World Tour, ще се проведе тази събота, 18 март, в курорта Банско. Това обявиха от организационния комитет на състезанието по екстремни ски и сноуборд.

Стартовата височина е 2746 м от самия връх Тодорка, а денивелацията/вертикално спускане е 350-400 м. Дължината на спускане е 800-1000 м, наклонът - 30' - 55'. Надпреварата ще е по ски и сноуборд за мъже и жени.

Преди година Банско отново прие състезанието от този ранг, провело се при отлични условия, което впечатли и състезатели, и представителите на Freeride World Tour и публиката.

Участие в най-значимата проява от този ранг в България за годината са потвърдили 78 спортисти от 20 нации.

След огромния успех и страхотна атмосфера, която бе създадена през 2022 г., отново ще бъде изградена най-високата фен зона, правена в България, непосредствено до горна станция, на 2550 м надморска височина. От фен зоната се открива перфектна гледка върху целия склон, по който ще се спускат атлетите. Не на последно място отново се обръща внимание на темата за безопасността при тези спортове и на всичко, които практикуващите този спорт трябва да знаят, за да минимализират възможността от инциденти, споделя маркетинг мениджърът на състезанието Ивайло Цветков.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини