Израелският министър на туризма е впечатлен от курорта Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Министърът на туризма на Израел - Хаим Кац, заедно с делегация посети курорта Банско и проведе среща с кмета Иван Кадев, зам.-кмета Сашка Въчкова и председателя на Съюза на туристическия бизнес - Малин Бистрин.

България е сред предпочитаните държави за туризъм в Израел, на израелския туристически пазар Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт. Една четвърт от общия брой на туристите, посетили града миналата година града под Тодорка, са избрали да бъдат тук през лятото. Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрасти – младежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на качествена храна в хотелите и заведенията, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация.

Домакините показаха на своите гости зимната инфраструктура в ски зоната и няколко от предпочитаните от израелските туристи хотели в Банско. Кметът Иван Кадев изказа благодарност към посолството на Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще.

Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна.

Министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна.

В средата на месец февруари Община Банско и представители на туристическия бизнес в града ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.

                                       

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини