Проектират новия парк в град Разлог - ще има зоокът и въжен мост

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог започна проектирането на новия парк за развлечение и отдих. Идеята за новата атракция е насочена към изграждането на място за отдих и почивка в максимално запазена естествена среда.

Първоначалните проектни дейности, които предстои да се реализират на площ от 40 дка в местността Саровица, обхващат обособяването на свободни зони за групови занимания, пикник и спорт, различни атракциони за деца и възрастни, част от които дълга пързалка и въжен мост. Съоръженията на обособените места за различни видове интереси ще бъдат изградени от естествени материали - дърво и камък, между естествено залесената борова гора, за да се запази близостта на природата. Между запазената растителност е предвидено също изграждането на въжен мост и обособяването на зоокът с различни видове животни.

Паркът ще бъде изграден поетапно, като част от атракционите ще бъдат отворени още през следващите месеци. Във връзка с постъпили предложения от жители на град Разлог, свързани с визията на парка, Община Разлог остава отворена за още идеи за финалното работно проектиране, както и за оригинално име, до края на месец февруари.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини