Съдят убиеца на бизнесмена Самуил Кацаров в Петрич

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Павел Тасков за причиняване на смърт по непредпазливост на петрички бизнесмен.

В ранните часове на 22.05.2021 г. в заведение на улица „Цар Борис III“ в Петрич възникнал конфликт между две компании. Междувременно на местопроизшествието пристигнал Самуил Кацаров с таксиметров автомобил, за да прибере приятелите си. Мъжът, който притежавал оранжерия и магазин за цветя, се поинтересувал за причините на разправията, като се опитал да я спре.

Скандалът ескалира, пренесъл се навън и прераснал в сбиване между участващите в него. В един момент Тасков нанесъл силен удар с крак в областта на корема на Кацаров. Пострадалият изгубил равновесие и паднал на платното до пешеходната пътека, при което ударил седалището и главата си в асфалтовата настилка. Вследствие на получената тежка открита черепно-мозъчна травма мъжът изпаднал в кома. Въпреки тежкото му състояние и Кристиян Кожовски му нанесъл удар с крак в главата.

Свидетели на случващото се опитали да спрат побоя и да окажат първа медицинска помощ на пострадалия. През това време двамата побойници напуснали местопроизшествието. На инцидента станали свидетели множество лица - таксиметрови шофьори, клиенти на заведения, случайни минувачи.

След подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112 на място пристигнали полицейските органи и спешен медицински екип. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение в Петрич, а впоследствие в столицата. Въпреки проведени реанимационни мероприятия и приложено високоспециализирано лечение мъжът починал. Това доведе до протести в южния град, а протестиращите настояваха за справедливо наказание за извършителите на престъплението.

В хода на досъдебното производство са били назначени и извършени множество експертизи – съдебномедицинска, видеотехническа, химикотоксикологична, ДНК, съдебно психиатрични. Според заключението на вещото лице по изготвената съдебномедицинска експертиза, между черепно-мозъчната травма и настъпилата смърт на пострадалия С.К. е налице пряка причинно-следствена връзка.

Обвиняемият е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Другият обвиняем по делото - Кожовски, е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини