Ще спрат ли наводненията на улица „Тодор Каблешков” в Сандански?

Ще спрат ли наводненията на улица „Тодор Каблешков” в Сандански?

Община Сандански започна изграждането на отливен канал за събиране на повърхностни дъждовни води в района на ул. „Тодор Каблешков“. Основният приемник на отпадните дъждовни води от града е река Санданска Бистрица, а съществуващите дъждоприемни решетки не са достатъчни да поемат количеството дъждовна вода, която се оттича и събира в района.

С изграждането на нови улични отоци и основен канализационен колектор дъждовните води ще бъдат отведени до точката на заустването в реката. Така ще бъде решен един дългогодишен проблем, който се обостря след всеки по-интензивен дъжд в града. Събира се огромно количество вода в по-ниските точки, което затруднява движението на автомобили, наводняват се по-ниските части на сградите, създава се неудобство на пешеходците и се руши пътната мрежа и прилежащите пространства.

Канализационният канал ще бъде с дължина 85 метра с 5 улични ревизионни шахти и два броя дъждоприемни оттоци. След полагането на тръбите и завършването на всички дейности по отливния канал, пътната настилката и тротоарите ще бъдат възстановени. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини