Белезници щракнаха на двама полицаи в Благоевград. Знаела ли е Вътрешна сигурност?

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Двама пътни полицаи са арестувани в четвъртък за подкуп в Благоевград. Срещу тях е имало сигнали, че са искали и са получавали пари. В разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Твърди се, че за случая не е уведомена Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, чиято основна задача е разкриване на престъпления от служители на министерството. "Няма как полицай да арестува друг полицай, това може да направи само Вътрешна сигурност", разясниха прокурори.

Двамата арестувани полицаи са зад решетките с прокурорско постановление за 72 часа. Очакваше се до края на вчерашния ден или най-късно днес да се внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Автоконтрольорите са искали подкуп, за да не санкционират шофьори. В един от случаите са искали пари от водач на камион, който превозвал незаконна дървесина от съседен на Благоевград град.

Интересното е, че двамата полицаи са били командировани в областта, за да извършат проверки по така наречения "линеен контрол" с антикорупционна цел.  Утре, 26 ноември, Окръжна прокуратура-Благоевград ще изнесе още данни по случая.  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини