ГЕРБ и Реформаторският блок поискаха разпускане на ВСС

ГЕРБ и Реформаторският блок поискаха разпускане на ВСС
Снимка: 24 часа

ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ) поискаха оставката на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Представители на ГЕРБ, РБ и ПФ се събраха на извънредна среща в Народното събрание. Очакваше се в те да излязат с обща декларация, предложена от ГЕРБ, съобщава OFF News.

След срещата зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче прочете декларация само от името на партията на Борисов и подчерта, че останалите партии от управляващата коалиция ще изразят позицията си в близките дни.

"Според нас ВСС е изчерпал окончателно доверието, с което се ползваше в обществото. Серията от скандали, създадена от настоящи членове на съвета, затвърди усещането, че кадровият орган на съдебната власт не може да изпълнява функциите си по закон", се казва в декларацията на ГЕРБ. 

Цветанов подчерта, че членовете на ВСС се занимават с конфликти помежду си вместо да решават важните проблеми на съдебната система.

Минути след декларацията на ГЕРБ съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски заяви, че всички партии от формацията се присъединяват към искането за разпускане на ВСС, но ще излязат със собствена декларация утре. 

По информация на Mediapool докато партиите от мнозинството заседават в парламента и подготвят своята декларация, главният прокурор Сотир Цацаров и мнозинството във ВСС също са се събрали, за да обсъждат позицията си по предстоящото искане на оставката им.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини