3 дни адреналин с офроуд състезание край Брезница

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Тридневно състезание от националния офроуд шампионат на България започна днес в село Брезница. За старта на надпреварата дойдоха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и кметът на Брезница Иса Сакали. Те откриха втория кръг от шампионата.

Най-голямото село в общината е домакин на тридневното състезание за високопроходими автомобили. 16 състезатели от България, Гърция и Северна Македония ще демонстрират своите умения в клас СОФТ – трасе със средна сложност и клас ХАРД – тежко трасе с пилот и навигатор из Южен Пирин в землището на село Брезница. “Trophy Breznitsa -2022” ще се проведе изцяло по правилата на Българска федерация по автомобилен спорт, като надпреварата ще се състои в три етапа, с обща дължина на трасето над 80 километра.

Шампионите, постигнали най-добро време, ще бъдат обявени и наградени в неделя от 15.00 часа на централния площад в село Брезница. Сред състезателите е и Ахмед Чолак от селото домакин.

Организатори на събитието са инициативен комитет от село Брезница, кметство Брезница, община Гоце Делчев. Местни фирми спонсорираха провеждането на “Trophy Breznitsa – 2022”, което е голямо спортно събитие за общината, региона и страната.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини