"Планинско изкачване Гоце Делчев 2022" идва с много адреналин и вълнуващи емоции

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Много адреналин и вълнуващи емоции ще предложи на зрителите "Планинско изкачване Гоце Делчев 2022" на 22 и 23 октомври в град Гоце Делчев. Трасето, по което ще премерят сили някои от най-добрите състезатели в страната, започва от входа на града в посока Попови ливади и завършва преди село Добротино.

Спортен клуб „Дунев Рейсинг", заедно с Българската Федерация по Автомобилен спорт  и домакините от Община Гоце Делчев, за втора година организират състезанието, което е кръг от Националния Планинския шампионат на България. Дължината на трасето е 4400 м, а цялата състезателна дистанция, която трябва да покрият състезателите е 13200 м.  в рамките на три манша. Трасето се характеризира с 238 м денивелация и 32 завоя – съответно 16 леви и 16 десни, като има и много бързи участъци, така и бавни, обратни завои.

Специални гости на автомобилното състезание ще бъдат олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и хумористът Димитър Туджаров - Шкумбата.

44 са заявените участници в последния кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Планинско Гоце Делчев 2022". Състезанието ще бъде официално открито в събота, 22 октомври, в 12:00 часа, на сцената в бившата казарма.

Пътният участък Гоце Делчев - с. Добротино /пътя за Попови ливади/ ще бъде изцяло затворен за движение на пътни превозни средства в събота, 22 октомври 2022 г. във времето от 12.00 до 19.00 часа и в неделя, 23 октомври във времето от 8.30 до 16.00 часа.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини