Пиеса с Пулицър играят на сцената в Благоевград

Снимка: ДТ
Снимка: ДТ "Никола Вапцаров"

В началото на следващата седмица в Благоевград любителите на Мелпомена ги очаква едно ново и много интригуващо културно събитие. Премиерата на най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - „Заровеното дете“. Постановката ще се играе на 9 и 10 май от 19:00 ч. в голямата зала на театъра.

Пиесата на американския драматург Сам Шепърд е световна класика, донесла на своя автор престижната награда „Пулицър“ през 1979 г. Оттогава семейната драма провокира интереса на театри по целия свят. Текстът-шедьовър се поставя за първи път на благоевградска сцена.

Освен с избора на текст новият спектакъл е още по-любопитен за зрителите и с избора на постановъчен екип – млади, дебютиращи професионалисти, които смело правят своите първи самостоятелни крачки в творческото развитие. На пресконференция в началото на репетиционния процес ръководството на театъра представи дебютантите Николай Йорданов (режисьор), Сияна Пейчинова (костюмограф), Емилия Тончева (хореограф) и Румяна Моллова (театровед). Заедно със сценографа Никол Трендафилова и композитора Давид Кокончев през последните месеци изграждаха спектакъла, който се очаква с нетърпение.

В представлението участват актьорите Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Кънчо Кънев, Йордан Ангелов, Божидар Йорданов, Гергана Цакова и Теодор Куков, които са добре познати на благоевградската публика от другите спектакли в репертоара на театъра. Артистите ще ни пренесат в света на семейната драма, преплетена с елементи на трилър, абсурд, черен хумор и сюрреализъм, за да разкажат историята на едно семейство, белязано от своите действия в миналото. Докъде могат да ескалират натрупаните във времето болка, отчуждение и самота? Има ли шанс човек да избяга от повторението на грешките? Отговорите на тези въпроси ще станат ясни скоро. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра или онлайн: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/.

Спектакълът „Заровеното дете“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“ и Фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини