ЮЗУ засилва съвместните проети и инициативи с Казахстан

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, извънреден и пълномощен посланик на Република Казахстан в Република България, посети Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той бе посрещнат от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков и заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, проф. д-р Иванка Станкова и доц. д-р Ицка Дерижан. На срещата присъства и началникът на отдел „Научни проекти“ проф. д-р Петър Миланов.

По време на разговора бяха обсъдени възможности за разширяване на сътрудничеството между Казахстан и Югозападния университет „Неофит Рилски“, разработване на съвместни проекти и инициативи.

В рамките на визитата Негово Превъзходителство Темиртай Избастин връчи на доц. д-р Ицка Дерижан диплома за почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Казахският университет за международни отношения и световни езици „Абилайхан“. От своя страна доц. Дерижан благодари за отличието и подари на посланика дърворезба с формата на сова – символ на мъдростта и познанието, дело на бургаски дърворезбар.

В края на срещата посланик Избастин и ректорското ръководство изразиха надежда, че добрите отношения между Югозападния университет и Казахстан ще продължат да се развиват и задълбочават.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини