Публично обсъждане на инвестиционно намерение, за което Община Благоевград планира да поеме дългосрочен дълг

Публично обсъждане на инвестиционно намерение, за което Община Благоевград планира да поеме дългосрочен дълг
Община Благоеград

 

О Б Щ И Н А   Б Л А Г О Е В Г Р А Д

 

П О К А Н А

 

Уважаеми съграждани,

 

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг и в изпълнение на чл. 4, ал. 2, т. 1 от Наредбата за условията и реда за провеждане на обществено обсъждане на проекти за поемане на дългосрочен общински дълг на Община Благоевград и по реда на чл. 4, ал. 2, т. 6 от Наредбата,  отправям покана до местната общност за публично обсъждане на инвестиционно намерение, за финансирането на което Общината планира да поеме дългосрочен дълг чрез финансов инструмент от Фонд за устойчиви градове – финансов посредник управляван от „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ - ЕАД.

 

Дата на провеждане на обсъждането: от 31.01.2022 г. до 06.02.2022 г. включително

Място и ред за провеждане на обсъждането: Поради обявена извънредна епидемична обстановка публичното обсъждане ще се проведе неприсъствено в рамките на 7 календарни дни, като се дава възможност на заинтересованите страни да внесат своите предложения на електронен адрес: blg@blgmun.com или в деловодството на Община Благоевград.

 

       Основни параметри:

 1. Предназначение: Финансиране на допустимите разходи по инвестиционното намерение „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ - цялостно саниране, възстановяване и силно разширяване на съществуваща зелена паркова зона по поречието на р. Бистрица, изграждане на площадки за общо достъпни видове спорт на открито, изграждане на зони за отдих, основен ремонт и реконструкция на аквапарк Благоевград, както и реконструкция на съществуващи и създаване на нови паркинги.
 2. Размер: до 17 784 538 лева.
 3. Срок за ползване и издължаване: до 240 месеца
 4. Източници за обслужване: генерирани собствени приходи от управление на инвестицията, настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи собствени приходи на община Благоевград.
 5. Начин на обезпечение: учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи собствени приходи на община Благоевград.
 6. Лихвен процент: формиран на база Референтен лихвен процент плюс надбавка, в размер на 0.65% годишно към датата на договаряне /към 01.01.2022 г. РЛП е в размер на 0%/.
 7. Срок и начин на усвояване: до 31.12.2023 г.

     Усвояването на средствата ще се извършва поетапно след представяне на разходо-оправдателни документи и съобразно отделните етапи от изпълнението.

 

 1. Условия за погасяване:

 Погасяване на главницата: гратисен период за погасяване на главницата - 36 месеца, включително срока за усвояване и 204 месечни погасителни вноски, съобразно сключения договор;

Погасяване на лихвата: извършва се ежемесечно, считано от датата на усвояване,  начислена върху размера на усвоената част.

 1. Място и време за свободен обществен достъп до материалите за инвестиционното намерение – неограничен достъп, считано от 24.01.2022 г. на интернет страница: www.newblg.bg.

 

        Становища и предложения по намерението за поемане на дългосрочен дълг могат да се изпращат на електронния адрес на общината или в деловодството на Община Благоевград.

             

 

ИЛКО СТОЯНОВ

Кмет на Община Благоевград

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини