Ясно е кога президентът свиква Народното събрание

Румен Радев, фото: Президентство
Румен Радев, фото: Президентство

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 09,00 часа. Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с дългосрочна перспектива”. Това обяви президентът Румен Радев, цитиран от NOVA tv.

Относно това кога ще започнат консултациите при него, Радев заяви: „Има ясен конституционен модел и ние ще вървим по него без никакви забавяния. Трябва парламентарните групи да се сформират, след това да поканя всички представители на консултации и да връча първия проучвателен мандат. Редът е такъв и аз няма да го бавя”.

В коментара си за политическата обстановката президентът отново призова за диалог между партиите. „Те трябва най-сетне да намерят пътя един към друг. Няма друг начин. Тук е въпрос на диалог и на намиране на общ подход и позиции”, коментира още той.

„Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера като отваряне, е отварянето на вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите на българската политическа система”, каза Румен Радев. И подчерта: „Сега е моментът за българските политици да си свършат работата".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини