Прогноза: Очаква ни генералска битка за президентския пост

Прогноза: Очаква ни генералска битка за президентския пост
Михаил Константинов, снимка: БГНЕС, архив

Очаква ни генералска битка на 6 ноември – между ген. Бойко Борисов и ген. Румен Радев. Такава прогноза направи пред БНТ проф. Михаил Константинов. Той бе категоричен, че трябва да слушаме както ГЕРБ, така и шефа на левицата и обясни, че двамата са дали профил, който еднозначно определя двамата кандидати.

Константинов прогнозира резултат 55% на 45%  за ген. Борисов на 13 ноември, когато е датата на балотажа. На въпрос изкушен ли е Георги Първанов за президент, според проф. Константинов лидерът на АБВ няма никакъв шанс.

„Добре е да ни чуе”, заяви проф. Константинов и обясни, че Георги Първанов няма законово право да се кандидатира. Според проф. Константинов Георги Първанов не е чак толкова популярен и за негово добро ще е да не се кандидатира и да запази авторитета, който има.

По думите му е възможно и Реформаторският блок да издигне собствена кандидатура. Освен това проф. Константинов не изключи и възможността лидерът на „Движение 21” – Татяна Дончева да се издигне сама.

Командирът на ВВС генарал Румен Радев е почти сигурната обща кандидатура на левицата за президентските избори. За това са се разбрали лидерите на БСП И АБВ Корнелия Нинова и Георги Първанов.За вицепрезидент те са съгласили да бъде Ивайло Калфин.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини