Виктория Каракостова: Ще изкореня корупцията в Общината, ще толерирам местния бизнес

Виктория Каракостова: Ще изкореня корупцията в Общината, ще толерирам местния бизнес

Генерал Атанас Атанасов представи вчера в Благоевград водача на листата на коалиция „Демократична България-Обединение” - Иван Димитров от Разлог , както и кандидата за кмет на областния център на Пиринско - д-р Виктория Каракостова-Нешева.

Той подчерта, че неслучайно кандидатът им за кмет е под номер 1 в бюлетината за кметските избори. Генерал Атанасов бе категоричен, че д-р Каракостова е човек с богата биография и голям професионален опит, а Благоевград заслужава точно такъв кмет.

Самата тя пък увери, че никога не е сменяла партията си и никога не изневерява на принципите си. Д-р Каракостова смята, че Благоевград е в много тежко положение, но тя е готова да се справи с трудната задача да застане начела на Общината. Най-големият проблем за нея в областния център на Пиринско е корупцията по всички етажи на общинската власт, която трябва да бъде изкоренена, а тя знае как да стори това.

Изтъкна, че икономиката буксува, а основните професии в града са шивачка и сервитьорка. Зтова трябва да се толерира местния малък и среден бизнес.

„Благоевград с  природните си дадености близо до планина, 2 граници, 5 КПП-та, минерални води, ски курорт може да бъде идеален туристически център“, каза още кандидатът за кмет на Благоевград.

Д-р Каракостова е убедена, че градът трябва да развива чиста икономика и да се насочи към ИТ сектора. Не бива да се залага на тежка индустрия, за да не се пречи на развитието на туризма в региона. Като лекар тя коментира и проблемите в здравеопазването. Необходимо е дооборудване на някои здравни звена, липсват кадри, както и контрол върху разходването на средствата.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини