Румъния започва ваксиниране на деца от 12 до 15 години

Румъния започва ваксиниране на деца от 12 до 15 години
Снимка:iStock

Деца на възраст от 12 до 15 години ще могат да се ваксинират срещу COVID-19 в Румъния от следващата седмица, след като днес Европейската агенция по лекарствата препоръча използване на ваксината на Pfizer/BioNTech за тази възрастова група. Това обяви днес ръководителят на Националния комитет за координация на ваксинацията в Румъния д-р Валериу Георгица, цитиран от агенция „Аджепрес”.

"Добри новини! Децата на възраст между 12 и 15 години могат да се ваксинират срещу COVID-19!", посочи д-р Валериу Георгица на страницата на националната платформа за записване за имунизация, като информира за решението на Европейската агенция по лекарствата.

"С това разрешение правим още една крачка към нормалността", посочи д-р Георгица. Той уточни, че схемата за ваксинация и начините за записване за имунизация са същите като при възрастните.

"Важно е да се отбележи, че е задължително даването на информирано съгласие от страна на родителите или на законен представител. В момента платформата за записване за ваксинация се оптимизира, а от следващата седмица ще бъде възможно насрочване на час чрез профила на родителите", каза Валериу Георгица.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини