Инцидент в Гоце Делчев: След опит за кражба люлка се счупи, докато на нея има деца

Инцидент в Гоце Делчев: След опит за кражба люлка се счупи, докато на нея има деца
Снимка: Хамид Шукри

При опит за кражба на пари люлка в парка на Гоце Делчев се счупи, докато на нея се въртят деца. За щастие няма пострадали, а малчуганите са се отървали само с уплаха, разказа bTV.

Люлката е тип „въртележка“. Инцидентът е станал преди няколко дни. Хамид Шукри качил 15-годишното си дете с аутизъм и епилепсия на съоръжението. Бащата разказа, че люлката паднлаа пред очите му. Момчето му не е пострадало, но е било сериозно уплашено.

"Вечерта, както всеки път, са искали да откраднат парите в люлката, които са между 20 и 30 лв. Понеже не могат да достигнат до касата, отвиват крепежните елементи, при което нарушават конструкцията на самата люлка. Оставят я така“, каза Георги Вангелов, управител на фирмата, която поддържа съоръжението.

Вангелов обясни, че люлката е направена от здрави материали. По думите му една седалка издържа около 300 кг.

Според него до инцидента се стига заради вандализъм. „Изключително много съжаляваме за инцидента, съжаляваме, че детето е паднало. Надяваме се да е добре. Всичко, което правим е за населението на Гоце Делчев. Направен е чудесен парк, има на няколко места поставени детски кътове. Преди няколко месеца разрешихме поставянето на първата люлка от този тип. Видяхме интереса на децата и родителите, затова си позволихме да разрешим поставянето и на тази. До момента не сме имали такъв инцидент“, посочи директорът на дирекция „Общинска собственост" Благомир Томов.

Той потвърди версията на собственика на съоръжението, че до инцидента се е стигнало заради опита за кражба от вандали, които развили крепежните елементи. Томов допълни, че в парка има денонощна охрана, като служителите трябва да наблюдават и съоръженията.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини