Борисов: Ние сме в триъгълник, по-сложен от Бермудския

Борисов: Ние сме в триъгълник, по-сложен от Бермудския
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е поканен на среща с турския президент Ердоган на 24 август. След това му предстои посещение в Германия, заедно с румънския президент, по покана на германския канцлер Ангела Меркел. Това съобщи той в интервю за "Здравей, България" по NOVA TV.

„Много внимателно трябва да се говори по темата, защото по-близко от това няма – не само границата ни е обща, много изселници има в Турция, много български мюсюлмани в България. Трябва да сме внимателни. Ние сме в триъгълник, по-сложен от Бермудския”, каза Борисов в отговор на въпрос има ли рискове пред страната като отражение на случващото се в Турция.

„Нищо добро не ни очаква. За да не тревожа хората, трябва да им кажа, че и армия, и полиция, и жандармерията, и най-големите им началници – всички работят и се готвим за тежък проблем с бежанската вълна”, заяви Борисов.

„Усеща се раздвижване от другата страна на границата, движат се бежанци. Всеки ден във вътрешността на страната залавяме по 150-200 мигранти”, допълни той.

"Границата ни с Гърция с изключение на няколко пункта, където сме усилили охраната, изобщо не се контролира. Затова вчера решихме да изпратим жива сила на места, където няма ограда и не са обхванати от термокамерите", съобщи Борисов.

„За съжаление, от споразумението между Турция и ЕС почти нищо не се изпълнява”, коментира още той.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини