Благоевград сведе глава пред саможертвата на Гоце Делчев

Благоевград сведе глава пред саможертвата на Гоце Делчев
Снимки: Община Благоевград и Община Гоце Делчев
С възпоменателно шествие жителите и гостите на Благоевград отдадоха почит към най-значимия водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети. Родолюбците от регионален клуб "Традиция", представители на местната власт и десетки граждани извървяха разстоянието от Съдебната палата до площад „Македония“ мълчаливо и със сведена глава, за да отдадат дължимото на Гоце Делчев. Днес се навършват 118 години от гибелта на Гоце Делчев.
 
На площад „Македония“ се състоя ритуал с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, представителен духов оркестър на Сухопътните войски и Регионален клуб „Традиция“.
 
В знак на почит и признателност към паметта на революционера, венци и цветя на паметника на Гоце Делчев положиха, временно изпълняващият длъжността кмет Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов и Пролет Трифонова, заместник-областният управител и лидер на ВМРО Иван Стоянов, полковник Митко Балтов, командир на Военно формирование 26400, народният представител от "Има такъв народ" Илко Стоянов,  представители на политически партии, културни институти и институции, граждани и гости на събитието.
 
На 5 май от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия ще се проведе Тържествена заря проверка с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и Представителен духов оркестър на Сухопътните войски.
 
В Гоце Делчев също отбеляязаха 118 години от гибелта на революционера.
Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини