И БСП връща мандата на мига, в който го получи

И БСП връща мандата на мига, в който го получи
Снимка: БСП, пресцентър

БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев. Това решиха членовете на Националният съвет на партията и парламентарната група на съвместно заседание на “Позитано” 20. Предложението е било подкрепено със 108 гласа “за” и 5 “въздържали се”. По-рано лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че ще бъдат предложени три варианта на Националния съвет на партията.

„Четири години се борим за промяна на модела „Борисов”, но на последните избори по-голямата част от българските граждани видяха в Слави Трифонов тази промяна. Подадохме ръка за подкрепа, но тя бе отхвърлена. Имаме предварителна информация, че трите нови партии в парламента няма да подкрепят правителство на БСП. Те не можаха да избягат от еготи си, за да се обединим за нещата, които ни събират. В тази ситуация, въпреки, че сме с готов план, смятаме, че правителство на БСП е невъзможно”, заяви Корнелия Нинова.

На пленума са обсъдени 4 варианта. първият е бил за чисто правителство на БСП, вторият  – експертно и надпартийно правителство. Третият обсъден вариант е бил за вземане на мандата, за да се спечели време на парламента да взима важни решения. Според Нинова обаче сегашният парламент не е способен да извърши нещо подобно. Първите три предложения са били отхвърлени.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини