Такситата в Благоевград вече возят по-скъпо, вдигнаха на 1,50 лева първоначалната такса

Такситата в Благоевград вече возят по-скъпо, вдигнаха на 1,50 лева първоначалната такса
Снимка: Pixabay.com

Повечето таксита в Благоевград вече возят по-скъпо. Увеличението на таксиметровите услуги е факт и в областния център на Пиринско. По-висока е първоначалната такса за наемане на такси. От 79 стотинки тя скочи на 1,50 лева. За нощната тарифа увеличението е от 89 стотинки на 1,70 лева. Това оскъпява средно услугата от 50 до 70 стотинки за един курс. „Почти всики фирми ще работят с тази първоначална такса. Не са променени обаче тарифите за дневна и нощна услуга – колите на благоевградските фирми ще возят клиенти срещу 75 стотинки дневна и 85 стотинки нощна за километър”, заяви днес Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите шофьори в Благоевград. До края на месеца всички таксиметрови коли ще пренастроят апаратите си с новите разценки и ще возят по-скъпо.   

В момента браншът в града продължава да работи в намален състав, но това е така, защото е намалено и потреблението на таксиметровите услуги, много хора минаха дистанционно на работа, много ученици също учат от вкъщи. С около 50% по-малко има работа ма таксиметровите фирми. Шофьорите спазват мерките за безопасност – носят маски, дезинфекцират колите, пътниците се возят на задната седалка. Опасността от заразяване се намалява до минимум.

„Водачите приемат нормално нещата. При първата карантина хората се страхуваха като че ли повече, вирусът бе непознат. Затова някои спряха да работят. Но сега повечето шофьори, дори по-възрастните, работят, защото трябва да осигурят финансовата издръжка на семействата си”, допълни Начев.  

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини