Бойко Борисов към опонентите си: Време е да управлявате! Ние вече не сме ви нужни!

Бойко Борисов към опонентите си: Време е да управлявате! Ние вече не сме ви нужни!
Снимка: Стопкадър, NOVA

Време е да управлявате! Управлявайте! Ние вече не сме ви нужни. Този призив към политическите си опоненти отправи днес премиерът в оставка Бойко Борисов на извънреден бифинг в централата на ГЕРБ.   

Борисов защити изготвения План за възстановяване и устойчивост. Той бе категоричен, че опонентите на ГЕРБ искат да направят от Плана ябълка на раздора, който е правен от над 200 човека. Неговото предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат - той е добре съставен. Ако искат, да го отхвърлят. Ако искат, да направят свой. Премиерът в оставка обясни, че не е отишъл в парламента в петък, защото нямало да бъде изслушан. Но планирал да се яви в сряда.

Той увери, че "Росенец" вече няма да бъде закачан, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че за целта трябва по-спокоен парламент, визирайки обяснението за забавяне на предложението за мажоритарен вот, което от "Има такъв народ" дадоха преди дни.

"Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин, дори и физически, се разправят с ГЕРБ", категоричен е Борисов. Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Само с едно гласуване могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указания. Злобата и реваншизмът им стигна дотам, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини