Парламентът нареди: Борисов да се яви в Народното събрание!

Парламентът нареди: Борисов да се яви в Народното събрание!

Парламентът гласува решение, с което задължава премиера в оставка Бойко Борисов да се яви пред депутатите на 21 април за изслушване по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Изслушването му беше включено в днешния дневен ред, но той не се яви в залата. Вместо това председателят на парламента Ива Митева огласи писмо от вицепремиера в оставка Томислав Дончев, в което се казва, че министър-председателят Борисов е в отпуск.

Със 145 гласа „за” от „Има такъв народ”, „Демократична България”, БСП, ДПС, „Изправи се! Мутри вън!” и 70 „против” на ГЕРБ проектът, предложен от Мая Манолова, беше приет. Предложението предизвика поредните бурни спорове в залата, цитати и размяна на обиди, съобщи NOVA TV.

„Очаквано Борисов, премиерът-беглец, генералът-беглец, за трети път от началото на парламента избяга да се яви пред народните представители - вчера при полагането на клетва, после след внасянето на искане за изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост, и днес, когато се обсъждаше оставката на неговия кабинет”, коментира Манолова.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини