Имотният пазар в Банско се раздвижи, нашенци купуват жилища за 25 000 евро

Имотният пазар в Банско се раздвижи, нашенци купуват жилища за 25 000 евро
Снимка: Община Банско, архив

Пандемията от коронавирус удари и имотния пазар в най-добрия ни зимен курорт Банско. В последните два месеца обаче има раздвижване и завишено търсене на имоти в града под Тодорка. Най-активни са българите, повечето от тях са столичани, които искат да се сдобият с апартаменти в зимния център. В момента цените на жилищата са повече от атрактивни.

Може да се купи апартамент от 60 квадратни метра за 25 000-30 000 евро, което означава, че квадратният метър струва под 500 евро. Жилищата разполагат със спалня, хол и кухня. Намират се на атрактивни места, близо са до началната кабинкова станция.

„Става въпрос за съчетаването на куп условия, за да се търси един имот. Купувачите искат сградите да не са стари, апартаментите да са в добро състояние, защото много от жилищата са на чужденци, закупили ги преди 15 години, но сега искат да ги продадат. Много важна е и поддръжката на постройките и общите части, таксите за това да са нормални. Друго изискване е апартаментите да са с добро изложение, а строителството да е качествено”, заяви Атанас Бутилов, който е брокер в Банско.   

Друга тенденция през последната година, в която се вихри пандемията от Ковид, е чужденци да отварят изнесени офиси в Банско. Десетки са тези помещения, повечето се взимат под наем. Наскоро немец пристигнал в града и наел няколко офиса. Повечето са млади хора, които през зимния сезон съчетават работата с каране на ски в Пирин планина. „За чужденците тук е идеално място за бизнес, спокойно е, а и е много по-евтино в сравнение с други европейски градове”, твърди Атанас Бутилов.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини